Kulinaria / Uroczystości rodzinne
photo photo photo






 
Menu na uroczystości rodzinne

OBIAD - wariant I


Zupa (do wyboru jedna pozycja):
• Krem z kalafiora z orzechami
• Żurek z jajkiem
• Rosół z kury z makaronem
• Krem z pomidorów i warzyw z fetą
 
 
Danie główne podawane na półmiskach (do wyboru trzy pozycje):
• Kotlet De Volaille
• Klopsiki wieprzowe w kapuście
• Luzowane indycze udo w sosie śmietanowym
• Pierś z kurczaka w migdałach
• Sola ze szpinakiem
• Dorsz pieczony z masłem koperkowym
• Szynka duszona w sosie grzybowym
 
 
Dodatki (do wyboru cztery pozycje):
• Mieszane sałaty z cząstkami warzyw
i winegretem
• Modra kapusta z powidłami śliwkowymi
• Surówki sezonowe (trzy rodzaje)
• Warzywa na parze
• Groszek z marchewką
• Gotowane ziemniaki ze świeżym koprem
• Smażone ziemniaki w ziołach
• Ryż z zielonym groszkiem i smażoną cebulą
• Frytki
 
 
Deser (do wyboru jedna pozycja):
• Szarlotka z sosem waniliowym
• Sernik domowy z polewą czekoladową
• Panna cotta z sosem malinowym
 
Koszt menu obiad – wariant I: 110 zł/os
Koszt pakietu napoi bez ograniczeń: 15 zł/os
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane
Dzieci do 3 lat za darmo, Dzieci do 12 lat 50%


OBIAD - wariant II

Zupa (do wyboru jedna pozycja):
• Krem z kalafiora z orzechami
• Żurek z jajkiem
• Rosół z kury z makaronem
• Krem z pomidorów i warzyw z fetą
• Bulion z kaczki z pierogami
• Krem z białych warzyw z parmezanem
 
Danie główne podawane na półmiskach
(do wyboru cztery pozycje):
• Kotlet De Volaille
• Szynka duszona w sosie własnym
• Bitki wołowe
• Pierś drobiowa z farszem ziołowym
• Pierś z kurczaka w migdałach
• Karkówka z sosem myśliwskim
• Pieczone udo z kurczaka
• Dorsz pieczony z masłem koperkowym
• Faszerowana warzywami i serem smażona pierś w panierce
• Kaczka pieczona z jabłkami z sosem wiśniowym
• Kotleciki schabowe
• Łosoś pieczony z sosem pomidorowo-anyżowym
• Steki z polędwiczek wieprzowych
 
Dodatki ( do wyboru cztery pozycje):
• Mieszane sałaty z cząstkami warzyw
i winegretem
• Buraczki zasmażane
• Modra kapusta z powidłami śliwkowymi
• Surówki sezonowe (trzy rodzaje)
• Warzywa na parze
• Gotowane ziemniaki ze świeżym koprem
• Ziemniaki zapiekane w beszamelu
• Ryż z zielonym groszkiem i smażoną cebulą
• Frytki
 
Deser (do wyboru jedna pozycja):
• Szarlotka na ciepło z gałką loda
• Sernik domowy z sosem malinowym
• Lody z owocami i ciepłym sosem wiśniowym
• Pieczone jabłko w karmelu z lodami waniliowymi
 
Koszt menu obiad – wariant II: 130 zł/os
Koszt pakietu napoi bez ograniczeń: 15 zł/os
Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane
Dzieci do 3 lat za darmo, Dzieci do 12 lat 50%


 

Istnieje możliwość wzbogacenia oferty o kolację

Kolacja
(do wybranej opcji menu obiadowego)
 
  • Przystawki (do wyboru sześć pozycji):
  • Mięsa w auszpiku: terina drobiowa, schab, boczek pieczony, roladki drobiowe
  • Indycza marmurkowa roladka ze szpinakiem
  • Małe galaretki drobiowe z groszkiem i marchewką
  • Duet pasztetów z marynatami
  • Filety z pstrąga z farszem ziołowo warzywnym
  • Śledzie podane na trzy sposoby
  • Łosoś pieczony ze smażoną cytryną w auszpiku
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z krewetkami, owocami i pikantnym sosem
  • Sałatka z pieczonym kurczakiem, pikantnym sosem i marynowanymi warzywami
  • Tatarek śledziowy słodko pikantny
 
Pieczywo, zimne sosy
 
 
Danie na ciepło (jedno do wyboru):
Barszcz z pasztecikiem
Żur na wędzonce
Luzowane uda drobiowe na ostro
Strogonow
 
Koszt menu kolacji: + 55 zł/os  do wybranej opcji menu obiadowego
Dzieci do 3 lat za darmo
Dzieci do 12 lat 50%
 
Koszt pakietu napoi bez ograniczeń do obiadu i kolacji: 20 zł/os
kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane
 

IFORMACJE DODATKOWE
 
  • Istnieje możliwość wniesienia własnych ciast i tortu
  • Cena menu obejmuje również dekorację stołu adekwatną do okazji
  • Wynajem oddzielnej sali na wyłączność – 500zł
 
Warunki płatności
 
  • 500 zł zaliczki w dniu podpisania umowy
  • Pozostały koszt płatny w dniu Uroczystości



KONTAKT

Tel. 058 73 64 806
e-mail: marketing@hotelriverstyle.pl


 

logo © 2016 Hotel River Style Gdynia Reda. All rights reserved.