Przepisy - Hotel River Style
Kulinaria / Przepisy
Kurki duszone w śmietanie

Składniki:
  • 100g kurek
  • 1/4 cebuli
  • łyżka masła
  • 50ml śmietany
  • 10ml białego wina
  • tymianek
  • koper

Sposób przyrządzenia:
Kurki oczyszczamy i obgotowujemy. Następnie podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy kurki i smażymy przez chwilę. Kolejno podlewamy delikatnie białym winem. Po odparowaniu wina zalewamy kurki śmietaną oraz doprawiamy solą, pieprzem, kilkoma gałązkami tymianku i posiekanym koprem. Kurki można podać z makaronem tagiatelle.
photo
Schab na grilla

Składniki:
  • 200g schabu z kością
  • tymianek
  • rozmaryn
  • lubczyk
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Schab z kością myjemy, osuszamy i kroimy na 1,5-2 cm plastry. Następnie solimy, pieprzymy i okładamy ziołami, siekaną cebulą. Na sam koniec podlewamy olejem oraz zostawiamy na dobę w lodówce, aby schab przeszedł ziołami. Kolejnego dnia schab grillujemy z obu stron w wysokiej temperaturze na środku grilla. Następnie przekładamy by powoli dochodził w niższej temperaturze nie bezpośrednio nad żarem. Trzeba uważać aby go nie przesuszyć.
photo
Świeże owoce zapiekane z lodami

Składniki:
  • owoce: truskawka, borówka, malina
  • 3 żółtka
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • gałka lodów waniliowych
  • rum

Sposób przyrządzenia:
Owoce myjemy i rozkładamy na talerzu. Do miski wybijamy trzy żółtka, dodajemy cukier puder. Następnie miksujemy całość do momentu otrzymania jasnej, jednolitej masy. Na końcu dodajemy odrobinę rumu. Na owoce kładziemy gałkę lodów waniliowych i zalewamy wszystko sosem z żółtek. Następnie wszystko zapiekamy pod salamandrą lub w mocno rozgrzanym piecu aż do momentu powstania brązowej skorupki. Smacznego.
photo
Pieczony pstrąg z koprem i cebulą

Składniki:
  • 1 cały wypatroszony pstrąg
  • pęczek kopru
  • 1 cebula
  • gruba sól
  • 1 łyżka dobrego masła

Sposób przyrządzenia:
Przepis jest tak prosty, że nawet 4 letni syn naszego Szefa Kuchni potrafi z małą pomocą go przygotować. Wypatroszonego pstrąga oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy. Następnie solimy: od wewnątrz delikatnie, a od strony skóry mocniej. Do środka ryby wkładamy całe gałązki kopru, posiekaną wcześniej cebulę oraz kawałek masła. Tak przygotowanego pstrąga pieczemy w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku około15-20 minut. Dzięki temu że ryba pieczona jest w całości jej mięso jest bardzo soczyste. Rewelacyjnie smakuje z młodymi ziemniakami.

logo © 2016 Hotel River Style Gdynia Reda. All rights reserved. | Obiekt rekomendowany: Zobacz River Style Hotel & SPA w serwisie mojekonferencje.pl